top of page
Keresés

Hogyan indult a márkaépítő?

Frissítve: 2023. jún. 12.

AZ ÉGI JEL.


A történet kezdte egészen a középiskoláig, pontosabban 2006-ig nyúlik vissza. Ekkor a gyöngyösi buszmegállóban, hátizsákkal a hátamon vártam a buszt, amikor egy reklámtáblára lettem figyelmes, ami csalogatóan a következő üzenetet közvetítette felém: “Csatlakozz hozzánk, és legyél te is reklámszakember!” A pontos szlogenre az idő múltával már nem emlékszem, de az biztos, hogy egy felsőoktatási képzés kampánya volt. A táblát és az alap információkat látva tudtam, hogy a jövőben ez lesz az én utam. Erre már több jel is utalt, például amikor a családi TV nézés közben mindenki bőszen kereste a távirányítót, amikor indult az aktuális reklámblokk, én meredten néztem, hogy micsoda remek tartalom, amely a világ összes emberének a döntésére képes hatással lenni. Természetesen nem csak a Dallas sorozat közben leadott pelenkareklámra gondolok.



A NAGY KÉSZÜLŐDÉS!


Az élet a táblán átélt megvilágosulás után inkább más irányba sodort, köszönhetően a 2008-ban kirobbant gazdasági válság hatásainak. Ebben az időben a reklámok megbabonázó világától eltávolodtam, de sohasem hagytam feledésbe merülni azt az égi jelet a buszmegállóban. Majd 2012-ben az első megvalósításra szánt ötletemhez, szükségem volt egy grafikusra és egy marketingesre. Rajtuk keresztül ismerkedtem meg a reklámgyártás izgalmas világával. Ekkor úgy döntöttem, ezt én is kitanulom. Ebben az időszakban a költséghatékonyság volt a cél, hogy a projektemhez szükséges költségeket tudjam csökkenteni. Így kezdtem el kitanulni a Photoshop, angol nyelvű WIX weboldal tervező program használatát magamtól, majd falni a marketinggel, pszichológiával és értékesítéssel kapcsolatos, online is elérhető könyveket. (Köszi Internet a segítséget! :)) Jelenleg is több mint 50 könyvet tárolok a laptopomon, amelyeknek rengeteget köszönhetek a mai napig.

A folyamatos tanulás, olvasás mellett más, marketingtől független munkánkkal biztosítottam a megélhetésemet. Az idő előrehaladtával egyre több, grafikai tervezéssel kapcsolatos megkeresés érkezett, mivel ekkorra a Photoshop tudásom elérte azt a szintet, hogy grafikai tervezéseket is tudjak vállalni. Egyik ismerősöm akkoriban kezdett el foglalkozni az online marketinggel, és hívta fel a figyelmemet a Google és Facebook adta hirdetési lehetőségekre. Így 2014-től elkezdtem az online fizetett hirdetésekkel is foglalkozni, természetesen tanulási szinten.


ELJÖTT AZ A PILLANAT!


2017, a nagy fordulat kezdete. Eljött az idő, hogy az akkori társammal, cégalapításba vágjuk a fejszénket. Főtevékenység: “Reklámügynöki tevékenység”. Ami mellé 62 db tevékenységet csatoltunk, kezdő lelkesedéssel, hogy biztos ami biztos alapon, legyenek még ezek is benne a cég tevékenységében. Természetesen mostanra a reklám lett a fő irányvonal.

El is indultunk, egy külföldi cég partnerprogramján keresztül, ahol a feladatunk az volt, hogy a saját meglátásunk szerint, a saját befektetett pénzünkkel tereljük a látogatókat a felnőttártalmat tartalmazó oldalukra, ahol a regisztrált tagok után jutalékban részesülünk. Igen, a marketingjük nagyon jó volt, a tartalmuk férfiszemnek csalogató, (Bárki mást mond, az hazudik. :)) mi pedig be is szálltunk, ami sajnos nem volt az első legjobb döntésünk. 1 év befektetett munka, tanulás, és pénz volt az, ami a projekttel kapcsolatban eredménytelennek lett elkönyvelve. Eredménytelen a projekt szempontjából, de hatalmas tudás szerzés a cég szempontjából, amit a mai napig használunk. Úgy mint a Google - Facebook hirdetési rendszere, a weboldalak tervezése, a grafikai munkák, a szövegírás, és még sorolhatnám a rengeteg tapasztalatot.


A VÁLTOZÁS SZELE.


2019-ben a cég tulajdoni felépítése átalakult, a hajdani társam más úton indult el, amiben sikeresen meg is találta a számításait. Az átalakulást követően átrendeztem a cég működését, és elkezdtem ügyfeleket keresni marketing, weboldal tervezés, nyomdai kivitelezés, és grafikai szolgáltatásaimhoz. Mivel az életem során számos szakmát űztem a megélhetésemhez, úgy mint atomerőmű dolgozó, skóciai autószervizes, pultos, óceánhajóra készülő bártender, alpinista,... (Még sorolhatnám a szakmákat reggelig :)), ez alatt az idő alatt rengeteg kapcsolatra tettem szert, melyekkel a munkák felkeresése nem is igényelt túlzott megerőltetést. Elég volt elmondanom a megfelelő embereknek, hogy mivel foglalkozom, és el is indult a marketing legerősebb formája, az ajánlás.

2019-ben a csapat bővült egy főállású grafikussal, alkalmi munkavállalókkal, úgy mint marketinges, webprogramozó, webdesigner, értékesítő, adminisztrátor. Partereink száma időközben szépen gyarapodásnak indult.


KI KELL TARTANUNK!


2020-ban a koronavírus számunkra is új kihívásokat és változásokat hozott, melyekhez csapatunk gyorsan tudott alkalmazkodni. Természetesen a helyzet tartalmazott számos álmatlan éjszakát, de ezt a helyzet sikeres megoldásához vezető út velejárójaként könyveltem el, és igyekeztem a csapat többi tagja felé is közvetíteni.

A vírus által megváltozott környezetben olyan új lehetősége nyíltak, mint a magyar és a nemzetközi Gamer reklámpiac, Online Sportközösség, webáruházak, üzleti tanácsadás és kapcsolatépítés Magyarország TOP 100-ban lévő vállalkozói körében. Hálás vagyok, hogy cégünk ennek a részese lehet! Innentől még izgatottan várom a történet folytatását, amit természetesen veletek is megosztok!


TALÁLKOZUNK?


Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet a történetemmel, és a közös munka gondolata, vagy egy kötetlen beszélgetés lehetősége pattant ki a fejedből, keress bátran, és hozzuk létre közösen!

22 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page